Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Selasa, Mac 08, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Assalamualaikum salam di angin lalu..

Kali ini ummi menyertai Siri Jelajah Blog Kategori Ibu anjuran blogger fofular iaitu, Sifu Ben Ashaari..


Sila klik  di sini untuk menyertai...

Dan ini my entri untuk Jelajah Blog kali ini..

       1.Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
       
    Merupakan seorang ibu dan profession tetap sebagai pendidik di salah sebuah sekolah menengah di ibu kota, seorang pencinta ilmu dan perkara-perkara baru serta boleh dikatakan agak perfectionist..huhu

    2. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
     
       Saat pertama kali menatap wajah mulus my puteri, Baby Nur. Dan kenangan terindah saat bersama-sama ditahan kat wad kerana baby jaundice serta menyambut Raya Poser 2009 kat wad..

3.  Kenangan pahit anda ?

       Tatkala mendapat pelbagai ujian dan dugaan pabila ingin mempertahankan exclusive penyusuan for the first 6 month.. Itu hak istimewa setiap anak, tolong jangan nafikannya..my significant others (bagi yang mampu)...


4.   Kata kata khas buat si suami ...

        Terima kasih kerana menjadi  yang terkasih dan teristimewa dalam hidup ku, sesungguhnya tiada yang sanggup berkorban untuk ku lebih daripada yang dikau lakukan buat diri ini.. Meski, seringkali aku alpa dan khilaf dalam kembara ku untuk menjadi isteri yang terbaik, maafkan diri ini untuk sekian kalinya andainya kemaafan itu masih tersisa di sudut hatimu...


5.  Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..

        Anakku, jadilah seorang musafir yang dahagakan cintaNya dan raihlah restu dua orang tua mu., serta jadilah khadam umat dan penegak yang hak penghapus yang batil..
Nurkheir, dikau adalah harta yang tidak ternilai dengan harta mahupun wang ringgit, buat kami. Terima kasih kerana menyerikan hidup kami, sesungguhnya hadir dirimu pembakar semangat ummi dan cukup bermakna....


6. Apakah harapan anda kepada anak anda ..

     Semoga diri Nurkheir dilimpah rahmat dan inayahNya sentiasa serta dianugerahi taufik dan hidayahNya di setiap bait-bait nukilan kanvas hidupmu di maya pada ini. Harapan ummi dan abeiy juga agar dirimu menjadi abdi yang setia pada jalanNya, dan berjuang ke titisan darah terakhir meninggikan syiar Islam serta menjadi penyejuk mata kami kini dan selamanya..Bersama kita berpimpinan tangan melangkah ke syurga dunia menunggu masa ke syurga yang kekal abadan abada..amin...


7. Nasihat buat si gadis di luar sana ..

      Wahai saudari muslimah ku..anda semua adalah sayap kiri perjuangan Islam, Islam akan merindui suara lembutmu mengikrarkan setia dan hayunan lembut tangan kudus mu menulis untuk ummah...inshaAllah



                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .
                                                           .



Bunga untuk anda semua...:))))



21 ulasan:

Cik Dya berkata...

assalamualaikum kepada semua mommy malam ni.Semoga berada dalam peliharaan ALLAH selalu.Doaku agar penat lelah kita sebagai ibu diberkati Allah.Amin :)

Ummi berkata...

salam singgah dan kjg balas Humaira...thanks sudi ke dapur akak tu eh...hepi cooking..! ^__^

Dda Ly berkata...

saya suka kata² nasihat kamu..:)
tahniah sebab menjadi seorang ibu...

meh ke rumah..

~air tangan ibu~

keep in touch ye..♥♥♥

c-tea berkata...

datang dari blog saudara ben...dah follow awk..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

apisv2 berkata...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

ShA + ZaM = LoVe berkata...

salam..
singgah dari blog Abg Ben..

http://heandsheloves.blogspot.com/

>NiSha<

pRiNCe berkata...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Diari-Selebriti-Mama berkata...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

humayraa berkata...

Salam ukhuwwah..

Terharu semua sudi bertandang ke sini..huhu

Cik Dya..inshaAllah semoga usaha dan harapan kita pada anak-anak dikabulkanNya..dan mudah-mudahan anak-anak membesar dgn sihat dan soleh serta solehah..amin

Ummi, suka tengok resepi ummi ...best,marvelles..two thumbs up!

Dda Ly..Time kacehh..Dah sampai umah Dda, very informative..keep in touch..

C-tea, toche sebab sudi berkunjung..:))Apis, welcome back...:))

Sha n zam, da tengok blog sha..and da follow..Prince, da masuk nengok blog gakss..nice writing..

Diari-selebriti-mama,ummi dah nengok blog n dah follow..Senang-senang datang lagi ye...kawan kawan sumer...:))))

rizaros berkata...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog..hehehe..

Lulu caldina berkata...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Mamaleesya berkata...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

humayraa berkata...

Lulu..time kasih..ade GA..ingat nak masuk..hehhe

Mamaleesya...my da follow blog mamaleesya...suker cd entry...:))

aizamia3 berkata...

terima kasih sudi singgah,singgah ziarah kembali, sambil2 buat BW dan juga tengok cer mana yang best... :)...

luckylizan berkata...

humayraa, .. saya pun penah duduk hospital temankan anak jaundice, yang second one tu prolong jaundice, sebulan baru baik..mcm2 petua diikut... cukup sebulan dia elok sendiri.. jum tukar2 link, boleh share info tentang ibu2 :)

humayraa berkata...

Aizamia...sila, selamat datang ye..:)

Luckylizan...kite dulu 2 kali masuk ward..aa'ah prolong jaundice gak..

cian kena dok bawah lampu kan, baby...

InshaAllah, nanti kite letakkan blog luckylizan ek..

Fadzillah Kamarudin berkata...

nasihat yang baik untuk nurkheir...

amin...

humayraa berkata...

Hehe amin.. time kasih
amin jugak utk anak Fadzillah dan anak-anak semua mommies kat cni dan di luar sana
amin ya Rabb

S.U.F.E.E.N.A.N berkata...

Nurkheir..cahaya kebaikan..moga nurcahaya itu terus bersinar..:)

Erm...kenapa mesti nak halang 6th month exclusively breastfeeding..?pelik..ohye..orng kita selalu sj berpandangan..susah kalau anak bergantung susu ibu sepenuhnya..susah ibu nak berjalan..!

Bule..?

Anak lelaki saya nak bf sampai umo 6 bulan jer..pastu langsung dia takmo..sedih sgt2..tak macam kakak dia yg smpai 3 tahun..

Apa2pun..doa biar anak sihat dan mnjadi anak soleh solehah..:)

humayraa berkata...

S.U.F.E.E.N.A.N

InshaAllah bercahaya..Ummi pun tak faham..mgkn betul gak macam SUFEENAN cakap kan..Nak kurangkan susah ibu, itu sebab tak bagi bf..emmm

Exceli,ummi sebab kahwin lagi dah pasang niat nak bf.masa tu, ummi terjumpa satu kajian..

Emm.. SUFEENAN janganlah sedih ye..mgkin ada hikmah di sebalik anak tanak bf..kan..

mama zakuan berkata...

mama terlepas segmen ni...sedih nye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..