Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Ahad, Mac 20, 2011

Ma Sha Allah , kereta pun orang belasah

As'kum

salam pagi Ahad yg permai..Nak citer  nii..

Petang jumaat baru ni ummi pergi umah kakak ipar kat sepang..Dapat berita yg ketenye ekceli kete abang ipar ni dipinjamkan kpd seorang adik, iaitu adik kepada abg ipar tu..Pastu pulak, dah ambik balik lah kan, n sekarang tengah repair kat workshop..

Tetiba adik yg pinjam kete  ni call, dia cakap ngan abang ipar..Dia tanye, abg tak rasa ape2 ke bila bawa kete ni?abang ipar jawab: tak, biasa je..Adiknye kate, dia ade rasa tak sedap badan, dan pegi jumpa ustaz yg boleh berubat dengan bacaan ayat-ayat Quran ni, pastu ok lah..Masa berubat tu, dia muntah muntah..dan keluar paku, jarum, dan benda-benda halus.Pastu, ustaz kata kete dia sebenanye kete abang ipar pun ada something yg orang buat..Itu yg adik tu tanye abang ipar tu...

Eisyyh..risau pulak ummi dengar..Yelah kan, anak-anak buah ummi tu kecik2 lagi, ade yg baby lagi, baru 21 hari..Eii..nauzubillah..

Ummi jugek ade kawan, kawan ni ade beli satu kete ni..Sejak dia beli, 2 3 kali dah ekciden..Ada ustaz kata kete dia ni ade sumthin gak..Kete ni dia beli dari seorg cina...

Cerita adik ipar pulak yg kebetulan ade kt umah kakak , majikan dia pun sama..Pagi-pagi time nak bukak bengkel(dia bukak bengkel kereta), dia selalu mengantuk, malas dan nak tidur.sampaikan adik ni yg terpaksa pagi-pagi pegi ketuk pintu umahnya nak bangunkan, bukak kedai.Bila bukak kedai, memang tak putus org datang...

Macam-macam cite kan, ummi pun hairan macamane org tergamak nak wat benda tak elok kat oghang lain nih...Dunia dah akhir zaman...

2 ulasan:

Nora Shahaira berkata...

sekarang kan ummi macam-macam dah ada..kan dunia tanpa sempadan. Bahaya, ada anak memang seronok..tapi cabaran kita mendidik anak sekarangni dah semakin mencabar, kerana ilmu bukan-bukan ada dimana-mana

humayraa berkata...

A'ah..panjang lagi perjalanan saya, kak..

InshaAllah sama-sama kita beringat dan sentiasa berdoa, kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..