Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Rabu, Mac 16, 2011

Keje Kuat Waktu Cuti

Assalamualaykum wrh

Dah sat ek nak kira 4 hari ummi bercuti kat umah..Cikgi nih oghang kate kelebihannya banyak cuti..ye la kot.

Dalam cuti beberapa hari ni, ummi dok menanda paper exam pelajar yg baru habis exam pd hari Jumaat lepas..4 kelas semuanye, dalam 130 org

Lepas tu plak, kena siapkan fail-fail pelajar SPM last year yg berisi segala macam sijil..Ini utk diserahkan pada mereka waktu timer result SPM, inshaAllah 22hb depan.

Tugas yg penting lagi ialah mengempeng, maklumlah 24 jam dok kat umah.Nur asyik nak berkepit ajer..Hehe inilah masanye, Nur kan..

Tugas seterusnya ke dapur..kalau tak masak, makan, cuci-cuci apa yg patut..
Boleh naik berat ni, kalu sejam sekali selongkar dapur...


Lagi, kemas rumah, basuh baju, kemas barang permainan Nur..

Sesekali terfikir, besar dan berat betul tugas seorang suri rumah tangga sepenuh masa...

Kesimpulannya, ummi tabik spring kpd semua suri rumah di Malaysia yg rela berkorban jiwa dan raga utk keluarga..Anda semua, sila tepuk tangan untuk diri sendiri..

P/S: Ummi dulu pun waktu belajar, punya impian utk jadi full time housewife..So, ibu-ibu semua pada waktu ini, kol 11.54 pagi anda sedang buat apa tu?

:)Peace...

7 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

cikgu rupanya..
happy holiday..
huhuhuhuh...

humayraa berkata...

Yess..

:)
Timo kacihh...Cuti sekolah dok umah ajor

Nora Shahaira berkata...

oo..tgh bercuti ya..akak nora pun pernah jadi cikgu dulu, cikgu tadika jer..la ni jadi housewife..memg mencabar..maklumlah anda berkhidmat benar2 untuk keluarga..tiada bayaran tau..tapi akak nora amik upah jahit baju kurung tau..murah je (terpromosi plak..)..hehe..

apa-apa pun wanita semuanya hebat..

Nida berkata...

As-salam..

Alhamdulillah seronok dapat berjumpa rakan guru. Memang benar guru banyak cuti, tapi waktu cuti seperti tidak bercuti.. kertas exam berlambak perlu dibereskan..

eda berkata...

Salam..saya ni pun ibu yang bekerja juga tp bkn la srg cikgu hihi..pernah gak ada impian nak jadi full time housewife tp ye la keadaan ekonomi di KL ni memerlukan saya bekerja membantu suami :p

apa pun alhamdulillah kita ni semua kira wanita hebat juga kan boleh bekerja siang di pejabat dan malam di rumah pula...

aNiM berkata...

salam..

buat masa ni saya full time housewife.saya resign sebab anak tak sihat je hantar taska.ni dah masuk 2 anak.anak dah besar sikit lepasni nak cari keje pulak.jadi surirumah keje memang tak pernah habis.fuhh..saya tabik spring kat mak sebab jaga kami adik beradik 7 orang tak pernah merungut.

waktu macam ni biasanya saya tengah siap2 masak untuk lunch.hihi.tapi mengelat skjp.berblogging.hihi.

humayraa berkata...

Salam

Akak Nora, aunty saya pun seorang guru tadika yang cukup hebat..Kalau takde cikgu tadika kite, hilang arah la masa kecik2 dulu..Tingat waktu saya masuk tadika masa tu umo dlm 4 tahun dan abang 6 thn.Memang pd masa tu nak temankan abang lah masa tadik atu..Satu kali, cikgu kite masa main-main riadhah suruh kite pegang tangan kawan yg berdiri sebelah kite.Kami pada masa tu buat bulatan besar dan kena pegang tangan kawan sebelah..Saye, apalagi nangis sakan, sebabnye takut nak pegang tangan kawan tu..Kite rasa tangannya besar dan kuat, tangan kite pulak alah kecik..maklumlah baru umo 4 tahun..huhu

Nida, ummi hari ni cuba habiskan baki 2kelas.dah tanda dah sebahgian soalan..tinggal lagi ckit..yehh chaiyukk

Eda, takpe..Biar ape pun kerjaya kite,kite semua menyumbang utk negara lebih lebih lagi keluarga, kan...Cikgu, jurutera, petani, doktor, dan semua lah, semua itu adalah sama dan saling bergantungan pada satu sama lain..Mmm..di tangan kita adalah pemimpin bangsa pada masa akan datang.kita adalah pencorak masa depan negara dan bangsa serta paling penting ummah..


Anim, takpe..ummi dan ibu-ibu di sini faham, itu adalah keputusan yg paling tepat.Anak adalah segalanya,nyawa kita..Semoga anak Anim cepat-cepat sembuh dan jadi anak yg hebat..amin...

Ummi pun tgh tidurkan si Kecik Nur lepas suapkan bubur nasi tadi..mencelah sekojap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..