Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Khamis, Mac 17, 2011

Ku terfikir-fikir, tenung-tenung




Salam pagi Khamis 17 Mac 2011..:)



Ummi baru je siap masak lunch ni..:)

Harini ibu mertua dan kakak ipar serta adik ipar bersama anak-anak buah dari kampung nak bertandang ke rumah ku.Almaklum saja lah cuti sekolah kang..hehhe

Ummi ngah pikir pikir, renung renung, carik carik, belek belek, godek godek, gugel gugel,
mmmmm masakan kuih apa nak masak ni..

adakah

cream puff ini feveret ummi nih

ataukah kek cokelat lembap

atau roti pelangi

atau pun puding roti  roti lagik ngeh ngeh

atau juga kek sponge ini pulak feveret ninda ku


Hemm..ibu ibu, ada cadangan tak?Mereka tiba waktu petang, dlm kol 5...

p/s: Picture courtesy of free.clipartof.com


16 ulasan:

atiEy berkata...

salam...

disebabkan ader kanak-kanak..
apa kata buat triffle puding...
walaupun cerewet skit...tp nmpk menarik dan sedap dimakan....

humayraa berkata...

Atiey..

welcome..ye ke.
bleh gugel nih..thanx..:)

Puan Kutu berkata...

kek coklat lembap!my peberet..hehe..

Sidratul Muntaha berkata...

red velvet cake..
huhuhuuh..

Mrs. K aka Ibu Hadif berkata...

kalau petang, cucuq pisang la sesuai..
dapat keropok lekor lagi sedap.. huhu

Nora Shahaira berkata...

ish..belum ada pengalaman mak mertua datang bertandang..pasal emak mertua duk depan umah je..kalau emak sendiri, apa akak nora hidangkan..sedap aje..kopi ngan biskut lutut pun sodap..hehe

humayraa berkata...

Eh hehe...

Siaran tergendala, mak mertua tak jadi datang harini, next 2 weeks..

Projek baik postponed..
mmm.. kite minum dulu..:))

mama zakuan berkata...

apa kata wat apam soda...sedap

yanti isa berkata...

menu yang sedap semuanya ..apa kata masak semua sekali next 2 weeks

humayraa berkata...

:))
Ye..semua menu sodap sodap semua..hehhe

exceli..mak mertua ummi nak singgah sekejap on the way pegi umah kak ipar dapat baby baru..

tiba2 hubby call kate tak jadi singgah lak..frust tul...So, mak akan datang umah 2 minggu lagi sorang je..coz kakak ipar n anak buah yg lain akan balik kg hari sabtu..So, kami semua berkumpul kat umah kak ipar yg dpt baby baru tu inshaAllah esok..

Neves gak ni mak nak dtg..almaklumlah first time nak datang umah anak dia..Mak tak boleh jalan jauh sebenornye, itu yg jarang sampai KL..

Emm Puan Kutu suka kek coklat lembap ye..sama citarasa lah kiter..hehehe

Sidratul, red velvet cake..baru ummi gugel..mcm menarik..Ibu hadif ..a'ah cucuq pisang,itu my expertise arr..;)

Kaknora, hehe..neves ni kak.first time mak mertua nak datangg..cu akak imagine..eisyyhh..

MamaZakuan, apam soda ..best gak tu..jap ummi tanyo same itu pokcik gugel..Yanti, masak semua?dah yg nak datang itu dah jadi sorang, kena tukar strategi lah plak..hehehe
sori bikin kecoh petang petang hari ni..luv u all mommies...

kasik bunger ckit..

()
( )
-----(-000-)
( )
()

nadia ar-rumaisha berkata...

cream puff favourite saya....hihihihi

atiEy berkata...

ur welcome....=)

Zue AnnaLeeya berkata...

rasanya kek coklat ok kot... sebab bdk2 kan suker coklat... heheehe...

humayraa berkata...

Nadia, nampaknye kita sama la cita rasa..dah lama tak makan cream puff..huhu

Zue..heheh..inshaAllah, MIL makan gak kek cokelat..yum yum..:)

ummi hannaluqman berkata...

semenjak dok labuan nie....dah lama xbuat kek.....

humayraa berkata...

Ummihana,oo dok labuan..sekarang ni ummi cam ketagih wat kuih..hehe..
sampaikan Mr hubby suh behenti, coz telur ayam wat kuih tak sampai seminggu dah habis..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..