Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Isnin, November 21, 2011

Sesi Jejak Kasih..





As'kum..

Hari ini, ummi bertugas di sekolah sempena SPM..

Selepas menghadiri perhimpunan pagi sebelum pelajar beratur memasuki dewan, ummi beredar ke dewan untuk memastikan semua pelajar masuk ke dewan dan menduduki peperiksaan dgn baik..
Oklah, nampaknya pelajar2 kami takde ape masalah..maklumlah dah masuk hari ke lima peperiksaan..cuma ada seorang pelajar yg tertinggal slip periksa.terpaksalah ambil surat pengesahan drp pejabat..

Okess..dah setel, masa utk settle down..Dok kat bilik guru, mengisi borang HRMIS..awat tak leh nak login pun..asyik salah password je..musykil betul..sabor...

Eh..nak jenguk budaklah ,,ade ke yg tidor wat exam ni..budak2 ni bukan boleh kira...
jeng jeng jengggg..

jeng jeng jeng


jeng

jeng

jenggggg


eisyyyyhhhh..macam familiar lah muka pengawas exam ni..mcm kakak kt sek men dulu..
eh.. tapi betul ke..
nak gi tegur tak..tapi dia tengah menjalankan tugas rasmi..
silap silap nanti ummi yg kena pulak, mengganggu penjawat awam menjalankan tugas depaa..emmm tunggu sattt..

takpe, tunggu sampai exam habis...

Paper pertama dah abis, tapi kelibat kakak tu tak nampak pulak..takpelah.tunggu habis exam tengahari nanti la ummi pergi tegur..nak pegi cari kakak tu kat bilik pengawas periksa, segan pulak..eissyyhhh..

Ok..ringggggg
exam for today is over..antumul muntaliquuunnn

lepas kemas2 barang, ummi bersiap untuk turun ke kereta..terlupa dah nak cari kakak tu,apoolah...

Penat pulak rasanye harini, rasa waktu yg amat panjang..hehhehe

tiba-tiba
tetiba
tetiba

hatiku berbunga ceria
wajahku bersinar riang
gumbiraaaaanye hati dennnnn....

kakak itu sedang menunggu suaminya kat bangku dpn pejabat..
Alhamdulilllah...ada rezeki lagi ummi nak jejak kasih


yesssssssssssss..........
memang betul telahan ummi..
sangat tepat tekaan ummi..betul la kakak itu senior sejak dari sek men lagi dan kat U pula, pun sama..

Yg paling gumbira, ummi dapat jejak kasih best friend ummi masa kat sek men dulu..almaklumlah, waktu dulu-dulu takde lagi henfon henfon ni..

Cuma waktu dulu, bertukar2 no telfon rumah dan alamat rumah,tapi malangnya no tel umah tu hilang dari simpanan ummi..

Tapi, akhirnya pencarian ummi berakhir gak..Sahabat baik yg ummi cuba risik2 dah jumpa dan sebenanye sahabiah itu juga adalah sama daerah dgn ummi..cuma ummi yg tak tahu..ma shaa Allah..

Dah dapat no telefon kawan lama itu, sesi nak menyakat pula...sebelum memperkenalkan diri...heeeeee

Eeee..dah 18 tahun tak jumpe tauuu..rindu yaaa amat..

Alhamdulillah..ya Allah alhamdulillah..syukur hamba atas nikmatMu ini...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..