Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Selasa, Mei 31, 2011

Hadiah untuk Tempat Pertama

As'kum...

Ummi nak tunjuk gambar hadiah CD utk tempat pertama..

Utk pengetahuan mommies semua, CD Moo Moo Kow Diaper dah kehabisan stok, jadi ummi dah pun beli penggantinye...

Guess what...


               
-
-
-
-
-
 -  
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

YE..

CD HAPPY HEINYS..


]
]
]
]
]
]
]
]
]
]
















Ini utk Kategori A





Yg ini pula utk Kategori B..


InshaAllah, menjelang malam akan diumumkan senarai pemenang Top 3...Tunggguuuuuu..;)


Ahad, Mei 29, 2011

Tanda Hati Buat Yang Sudi..:))


As'kum
Ummi berbesar hati nak memberi sedikit tanda hati buat kenangan dan ukhuwwah..InshaAllah kiut & comel lote..

Buat yg tidak terpilih sebagai pemenang, inshaAllah akan ummi titipkan sedikit tanda hati sebagai ucapan penghargaan dan salam ukhuwwah kerana sudi memeriahkan GA kali ini..walaupun kecil, ummi cuba self design dan personalize dgn nama anak-anak ibu2 semua..Semoga dapat jadi pengubat dan sudi terima serta mudah-mudahan ukuwwah kita akan berpanjangan..abadan abada..
Ummi dan Nur sayang semua ibuk-ibuk di sini dan di luar sana..heeeeeee

dan hadiahnye ialah..

jeng
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
tadaaaaaaaa..
;)

-
-
-
-
-
-

Sticker yg terpateri nama anak-anak pejuang roh Islam semua, yg boleh dilekatkan atau ditampal di mana sahaja eg buku, kotak dll..

InshaAllah akan diproses dan dipos..
 kalau mengambil masa sedikit, diharap ibu-ibu sabar menanti..
Salam sayang dari Nur dan umminya..

Rabu, Mei 25, 2011

Top 7

Assalamualaikum wrh...

InshaAllah Top 7..

Kategori A



Kategori B



7. Adik Nur Batrisya Qistina bt Hemlin

InshaAllah, anak-anak yang lain pun sangat hebat, cuma kali  ini adalah rezeki anak-anak yg di atas..:)

InshaAllah, yg tidak mendapat tempat pertama, kedua dan ketiga akan mendapat kiriman ole-ole cute, tanda persahabatan dan ukhuwwah daripada Ummi dan Nur..Nanti ummi upload gambarnye,key..
JazakunnaLLAH khairal jaza'...


Bagi yg belum berkesempatan send alamat, sila hantar alamat & umur anak  beserta nombor peserta & Kategori A/ Kategori B ke
 humayraa09@yahoo.com
p/s: No peserta boleh cek di sini...




Tengggssss..  ;))

Rabu, Mei 18, 2011

Result Top 20


السلام عليكم


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM....

InshaAllah Top 20



Kategori A




Kategori B




Bagi yg tidak ada rezeki, janga bersedih ye..InshaAllah ummi akan sediakan sedikit ole-ole sebagai tanda kenangan dan terima kasih ummi..

Jangan sedih sedih tau...Nur dan ummi sayanggggg semua ibu-ibu dan kekawan Nur yg chumil chumil semua.. JazakunnaLLAH khairal jaza'............




Selamat Hari Guru

                                                  Picture courtesy of Activants.com



To all devoted teachers in the world..

HAPPY TEACHERS DAY!!!

I am nobody without your smile and sincere and motherly teaching..

Terima kasih kepada semua cikgu-cikgu saya dari sekolah tadika sehingga ke saat ini..Semoga cikgu-cikgu berada dalam lindungan dan diberkahi dengan rahmat Allah SWT selamanya..amin Ya   Rabb..

Cikgu yang paling saya kagumi,ialah cikgu darjah 2 saya iaitu Cikgu Rahmah sangat lemh-lembut dan penyabar serta penyayang..Harap dapat jadi macam cikgu..heheh..amin..

Isnin, Mei 16, 2011

Update...Maklumat Peserta Diperlukan

Assalamualaykum wrh..
Ummi berniat untuk memberi ole-ole kpd semua peserta yg menyertai GA Nur sebagai tanda ukhuwwah..Oleh itu, ummi minta agar ibu-ibu dapat hantar maklumat sbgm berikut ke emel dengan tajuk GA Nur:
                          humayraa09@yahoo.com
     
1. Nama anak/ ibu
2. Alamat di Malaysia utk surat-menyurat
3. No. peserta[boleh disemak di bawah]
4. Umur anak dan muslim/muslimah..
Okesss..tq

P/S : Yg bertulisan hijau dah selamat ummi dapat info dlm email..tengss
1.  Nor 
2.  Nana
6.  Fieda
7.  Zie
9.  umiliza
10.  Kaknora

11.   Fadzillah
12.   SUFEENAN
13.   Nida
14.   Luvmum
15.   Atiey
16.   Anim
17.   Ibu Hadif
18.   Mamazakuan
19.   Ilhamny
20.   Zueannaleeya


21.   chekguazrine
22.   Zana_MamaBatrice
23.  Erinsz
24. Erinsz
25. Achiq
26.  nureen
27.   Amiey Lee
28.  Shimasalleh
29.   @lyci@
30.   Ummihannaluqman


 

31.   Eda
32.   Ogy
33.   Juelee
34.   Myrule
35.   Cempakakuning
36.   Baby
37.   Baby
38.   Mamacyda
39.   Meoww Cat
40.   Azatiesayang


41.   Izan Ishak
42.   Fyda Ibrahim
43.   Nanakimie
44.   Ummi Amna Amzar
45.   Adlin
46.   Transformed Housewife
47.   Ctnurkhijah
48.   Ieda
49.   Ziyta
50.   Mama Mia


51.   Alya
52.   Lizawati
53.   Huda
54.   Deqlis
  55.   Wani Johari
56.   Nida Husna
57.   dyahaha
58.   *Nora
59.   Fara
60.   Putrinian



61.   Mama Eisya
62.   Ummihanaluqman
63.   Fa10
64.   Ummi Danish
65.   Putera2puteri
66.   Mama Zharfan
67. Mamarifqy
68.  Atiey@ejay
69.  Ummu Muhammad


70.   Nadiah Sidek
71.  Ummi Na
   72.  Ros
73.   Puan Nina

Ahad, Mei 15, 2011

Update GA Nur dan pembetulan diperlukan..:)

Assalamualaikum..:))

Emm blogger ade problem last 2 days..Ummi ader wat entry, tapi dah kena delete..:(

Update, GA..ummi akan siarkan top 20 dan seterusnya top 7,

Cuma perhatian kpd Sayangku Zie, gambar anak tak dapat diakses.. Ummi harap dapat update ngan ummi , kalau boleh sebelum selasa ini ek..tqq

Emmm..Subhanallah, semua anak-anak khalifah pemimpin masa hadapan ni hebat-hebat belake..Susah ummi nk wat pilihan sebenornye..emm semoga ibu-ibu dapat terima pemenangnya  ye sebab top7 ummi yg pilih..
Dan jeng-jeng hadiah utama pula  akan dipilih oleh Nur dari top7..
Ummi ambil keputusan, since yg top 7 semestinya semua hebat-hebat..So, ummi bagi peluang pada Nur untuk memilih dgn undian, kan..:))

Kategori A: Baby Muslim; 36 penyertaan
Kategori B: Baby Muslimah; 38 penyertaan


Timer kaseh sumer..sayangg sumer...;)
Harap semua mommies dapat bersabar ekk..:)


Selasa, Mei 10, 2011

First GA Sempena Ulangtahun ke 10..Si Manja Chumil Bertudung / Berbaju Melayu

INI POST MELEKAT, SKROL KE BAWAH UNTUK POST TERKINI..TQ


Salam GA semua...esp mommies yang sporting bersama si manja yang tomeii tomeii gitu..:)

Ini first time ummi dan Nur wat GA, (neves ni ade ke ek nak ikut..hehe..)Bersempena kali ke 10 ulangtahun perkenalan ummi dan abeiy pada 10 Mei ..Fussshh... dah 10 tahun kenal ye, rasa macam sekejap ...



Ok...syarat-syaratnye




1.Nak tahu perkembangan GA ni, kena jadi my follower..ye tak?
   Blog ini dan ini , timekacih...
2. Buat entry sikit je mengenai GA ini di blog anda sekalian dgn tajuk
  " Baby Nurkheir 1st Giveaway: 
    Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"
3. Letak banner kat atas bersama link kat entry dan sidebar blog anda 
    ekk
4. Post kat entry itu SATU gambar anak-anak anda/ anak sedara/ 
    jiran yang bertudung/ telekung sembahyang/ tutup aurat(baby girl) 
    dan baby boy pula berbaju melayu/jubah/kopiah/songkok...:)))
    ....NYATAKAN NAMA PENUH, TARIKH LAHIR & UCAPAN KHAS
         UTK SI MANJA..
    ...Hanya terbuka kpd si manja dari usia baru lahir sehingga 
   5 TAHUN  sahaja dan berwarganegara serta bermastautin  
   di Malaysia...

5. Selitkan blog Secangkir Madu Buat Nur dalam blog list..(INI
    TAK WAJIB)--Tengkiu :)
6. Dah selesai post entry, sila tinggalkan link kat komen entry ini ye,
    kekawan...:) , dan nyatakan Referral anda..
    Eh eh tertinggal lak..jgn lupa tag kawan at least 2 oghang..peace....tq
7. Syarat tambahan : Sila berkunjung ke blog Secangkir Madu Buat Nur 
    dan tinggalkan sekurang-kurangnye 3 komen di mana-mana
    entry sehinggalah berakhir GA ini..ok tak?
  
Pssst... Ada 2 hadiah bonus untuk ini tau, top poster dan second...:))




....GA mula pada hari ini dan 
                   akan berakhir pada 10 Mei

Jeng jeng jeng...



Hadiahnye?

Jom..jom.. sekodeng...

Terbahagi kpd 2 kategori


Kategori A- Baby Muslim
Kategori B- Baby Muslimah 


1. Hadiah Pertama
     Moo Moo Kow Diaper(klik sebelah utk gambar)  from EZ Motherhood 
     tapi ummi sponsor sendiri..:))
     Pakaian/ Shirt yg bersesuaian dengan umur
     plus 2 hadiah misteri

2. Hadiah Kedua
    Pyjamas/ teeshirt bersesuaian
    plus 1 hadiah misteri

3. Hadiah Ketiga
    Sweater cumill 
    plus 1 hadiah misteri

### 34 hadiah saguhati##

Hadiah Bonus 
- 2 Hadiah Bonus bagi 2 orang penyumbang post terbanyak..
   
- 1 Hadiah Bonus Bagi penyertaan pertama pada tarikh tertentu, akan diberi hadiah. Tarikhnya adalah rahsia...Tungguuuu..........

- Atas keprihatinan mommies yg sporting tag dan bersilaturrahim dgn mommies yg
  lain, Baby Nur dan ummi akan tambah SATU hadiah untuk TOP REFERRAL...
  Setuju tak?...:))
  Moga-moga murah rezeki mommies semua,sebar-sebarkan GA ini utk persaudaraan dan ukhuwwah seIslam..
Go, go mommies...

P/S: Hadiah akan diupdate dari masa ke semasa ekk..

So, chayukkk mommiess....



 

  

Ahad, Mei 08, 2011

Senarai Peserta GA Nur

Assalamualaykum wrh..

Senarai Peserta GA Nur; sekiranya ada nama ibu-ibu yg tertinggal, tolong ingatkan saya ...;) tqq


1.  Nor
2.  Nana
6.  Fieda
7.  Zie
9.  umiliza
10.  Kaknora
11.   Fadzillah
12.   SUFEENAN
13.   Nida
14.   Luvmum
15.   Atiey
16.   Anim
17.   Ibu Hadif
18.   Mamazakuan
19.   Ilhamny
20.   Zueannaleeya


21.   chekguazrine
22.   Zana_MamaBatrice
23.  Erinsz
24. Erinsz
25. Achiq
26.  nureen
27.   Amiey Lee
28.  Shimasalleh
29.   @lyci@
30.   Ummihannaluqman
31.   Eda
32.   Ogy
33.   Juelee
34.   Myrule
35.   Cempakakuning
36.   Baby
37.   Baby
38.   Mamacyda
39.   Meoww Cat
40.   Azatiesayang


41.   Izan Ishak
42.   Fyda Ibrahim
43.   Nanakimie
44.   Ummi Amna Amzar
45.   Adlin
46.   Transformed Housewife
47.   Ctnurkhijah
48.   Ieda
49.   Ziyta
50.   Mama Mia
51.   Alya
52.   Lizawati
53.   Huda
54.   Deqlis
  55.   Wani Johari
56.   Nida Husna
57.   dyahaha
58.   *Nora
59.   Fara
60.   Putrinian

61.   Mama Eisya
62.   Ummihanaluqman
63.   Fa10
64.   Ummi Danish
65.   Putera2puteri
66.   Mama Zharfan
67. Mamarifqy
68.  http://atie-bluesky.blogspot.com/2011/05/baby-nurkheir-1st-giveaway-si-manja.html
69.  Ummu Muhammad
70.   Nadiah Sidek
71.  Ummi Na
   72.  Ros
73.   Puan Nina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..