Kami bersaksi dikau telah sampaikan dakwah ya Rasulullah Habiballah !

SADAQAH JARIAH

SADAQAH JARIAH

Sabtu, Februari 26, 2011

Hari Sukan di sekolah

Assalamualaikum.. hari ini Hari Sukan dan sekolah ganti bagi Tahun Baru Cina..Penatnya ya amat... Dahla semalam kereta breakdown , berjalan berdukung baby Nur sejauh dalam lebih kurang 1/2 km...Fuhhhh...


Terkejar-kejar ke sekolah coz semalam jugek kena bagi ucapan mingguan..Alhamdulillah, make it on time..tapi penat banyak coz terkejar-kejar..


Mmm today hari sukan tahunan kat sekolah, takde banyak yg menarik.Everything as usual, tapi satu je yg terkilan, pasukan saya tak dapat main untuk final acara tarik tali..coz tali yg digunakan dlm acara tarik tali putus...:(((



Selasa, Februari 15, 2011

Salam Maulidur Rasul 1432 H

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Ummi dan Nur ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Keputeraan Nabi s.a.w....
Doa kami agar kita semua seluruh umat Islam bisa mendapat syafaat dan rahmat kasih sayang baginda di hari yang tidak berguna segala harta dan saudara..amin ya Rabb...


SayangRasul.greeting4u

Isnin, Februari 14, 2011

Demam selsema...

Assalamualaikum..

Harini Nur demam selsema sikit,kepala pun panas gak.Risau ni, ku beri Nur minum susu banyak sikit..

Emm esok nak wat puree epal lak tuk Nur..Moga-moga Nur cepat-cepat baik..


 Ku  tingin pulak rasenye nak wat samthin like karipap, emmm best pulak rasenya...

Selasa, Februari 08, 2011

Makanan Nur

Assalamualaikum...salam kerahmatan

Nak berkongsi  citer pasal pemakanan Baby Nur...

Dari 6 bulan, Nur mula makan air nasi sewaktu mendidih.Ini resepi ibu mertua ku, itu sebab katanya anak-anak ibu mertua ku kental2 badannya...

Pastu, ku blend kan buah-buahan.Yg first epal,kemudian mango, lai, pear.Nur juga minum nasi yg agak lembut dan diblendkan dengan buah tamar.Yg ini Nur minum daripada botol.

Selang beberapa bulan, Nur makan pula nasi yg dimasak kurang keras dan dicampur dengan lauk seperti ayam, daging dan sayuran. Ku sediakan sayur biasanya brokoli. Waktu akhir2 ini,Nur kurang dah minum nasi yg diblend dengan khurma.

Now, Nur banyak makan pisang samada lecek dalam nasinya atau makan begitu shj..Nur juga turut makan bubur nasi yg dimasakkan bersekali dengan lauk, bawang putih, bawang merah dan ubi kentang serta diblend sekali semuanya..Alhamdulillah, dia berselera sangat makan...

GEGAR 1000 BLOG OLEH BEN ASHAARI



Sekiranya berminat menyertai Gegar ini, sila klik di sini...:))))))

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Gegar 1000 blog...Ben Ashaari

Assalamualaikum

Wellknown blogger Sdr Ben Ashaari  ingin mengadakan GEGAR 1000 BLOG...

Ummi heboh-hebohkan di sini, silakan..Dengan itu, Ben akan menyenaraikan blog anda di dalam blognya...
Caranya...
1. LETAK HEADER BEN ASHAARI BLOG

2. Bagi tajuknya:  GEGAR 1000 BLOG OLEH BEN ASHAARI 
    dan buatkan link ke entri tsb..(spt di atas...:))))

3. Kendian tulis SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT
MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??


4. Last but not least, tinggalkan url anda di ruangan entri Ben Ashaari tersebut.
TARIKH TUTUP : 9 / 2 / 2011 , tepat jam 6 petang

Ahad, Februari 06, 2011

Alhamdulillah...

Assalamualaikum...petang tadi timbang berat Baby Nur, dah naik dah.Masuk 7kg lebih sikit.Alhamdulillah gembira bukan kepalang rasanye ku dan Mr Hubby.

Kalau sebelum ni, pegi klinik timbang, asyik turun je berat.Last timbang bulan 11 baru nak masuk 6kg..Emm frust betul.Risau sebenarnya,ye lah kan..Lagi-lagi anak sulung.

Tapi bab makan, Nur tak kalah.Nur seleranya ok dan bertambah-tambah.Kalu dulu, sebelum umur 6 bulan, ku belum suapkan Nur makanan selain susu sahaja.Sekarang, tokbah nye pun boleh melayan Nur makan..Ini juga satu bonus, bila abah ku tengok sendiri yg Nur tu boleh tahan selera makannya, so abah tak lagi berleter kat ummi Nur ni...hehehe..

Eniway, tersangat-sangat syukur bila timbang berat Nur dah 7kg lebih, tapi tak dapat pastilah berapa gram coz timbang org dewasa yg biasa tu.Baru kelmarin je, ku cakap kat Hubby nak pos timbang berat tu ke kampung..Bukan apa, cuma cemas, sebab boleh dikatakan hampir setiap hari ku timbang berat Nur, berat dia statik je setiap hari..Huhu,sodih...

Inilah menu Nur setiap hari




Plus





Plus




  To be continued...hasilnya...

And credits to Susuibu.com dan warganya yg banyak memberi semangat kepadaku..hehhe.Alhamdulillah...syukur...

<<Picture courtesy of yahoo.com>>

Sabtu, Februari 05, 2011

Nur dah pandai merajuk

Salam di angin lalu..

Melihat keletah Nur, buat ku dan hubby tersenyum..Nur dah pandai merajuk rajuk, especially time makan.Kalu lambat sikit sudukan makanan untuk Nur ,dia akan merajuk.Siap ade bunyik tuh..hehhe
"Ummphhh..." Heee comelnye..

Hai Nur, ummi kena layan rajuk awak ni 30 tahun lagi ni,skrg baru umur 1 thn 4 bln...tapi takpe...

Khamis, Februari 03, 2011

Selamat datang..Ahlan wa sahlan...

Selamat datang untuk para mommies yang hebat dan esp  netters daripada laman lama ku...:)

Ku amat teramat menghargai kehadiran anda semua...

Bunga untuk anda semua yang teristimewa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Princess' Big Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Belog Sifu Yang Baik Hati

Sapaan Manja Buat Ummi dan Baby Nur

Get this widget

Tamu kita saat ini..